Kundvagnen
PRODUKTER
Garmin
GPS-Larm YachtSafe
Hund
Hundpejl/GPS
Jakt
Komradio Transport
NOR-LYX Vapenskåp
Outdoor
Batterier
Böcker & Filmer
Köksmaskiner-Tre Spade
Lagerrensning

Magnetic   
Magnetic


westhunt

Välkommen till Westhunt AB Webshop

Allmänna villkor
Köpvillkor - Leverans i Sverige
Vi välkomnar både privatpersoner och företag att handla i vår Webshop. Alla priser som anges är inklusive moms och gjorda beställningar är bindande. Priserna på sidan ändras löpande men det är priset som anges vid beställning som är gällande, med reservation för felskrivningar. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få handla i vår Internetbutik.

Westhunt AB reserverar sig för eventuella felskrivningar på denna websida. Vi kan heller inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Alla försök till bedrägeri polisanmäls och Westhunt AB förbehåller sig därför rätten att häva ett köp om misstanke föreligger, samt att varor förblir Westhunt AB egendom, tills dess att varorna är fullt betalade. 

Leverans utanför Sverige
Gäller enbart förskottsbetalning och det tillkommer en kostnad på 50 SEK för hantering till Posten.
Frakt debiteras enligt Postens eller fraktarens priser. Kontakta oss för prisinformation vid förskottsbetalning.

Leveranstid
Varorna skickas från vårt lager inom 24 timmar vardagar från det att vi fått din beställning. Med Posten (postförskott) tar det normalt  ca 1-3 arbetsdagar tills beställd vara finns hos dig. Med Schenker (förskottsbetalning) tar det normalt  ca 2-4 arbetdagar tills beställd vara finns hos dig. Beställningsvara tar något längre tid beroende på tillgång hos leverantörer. Under högsäsong kan vi behöva någon extra dag för att skicka ditt gods. Om leveransförsening skulle uppstå kontaktar vi dig om annan leveranstid. Om inte detta passar har du möjlighet att häva ditt köp.

Alla beställningar ska ske genom vår webshop. Inkommande beställning besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via e-post. Skulle varan vara slut eller inte kan levereras inom utlovad tid har du alltid rätt att häva ditt köp.
Beställningen är bindande och har beställningen gjorts av misstag måste kunden omedelbart kontakta oss för att häva köpet info@westhunt.se. Vid avbeställning efter att varor skickats från vårt lager utgår alltid en frakt och expeditionsavgift som faktureras kunden.

Förskottsbetalning
Förskottsbetalning kan väljas om ordervärdet är under 1600kr. Förskottsbetalning innebär att ni betalar in faktura beloppet på vårt bankgiro konto (BG 632-0188) eller att ni betalar in via swich (swichnummer: 1236279715) . När vi ser Er betalning, vilket brukar synas efter en till tre arbetsdagar (gäller vid bankgirobetalning), skickar vi varorna.
Efter att vi erhållit betalningen bekräftar vi via e-mail att paketen är på väg.

Personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, address och telefonnummer. I de fall du väljer avbetalning måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vid delbetalning görs en begränsad kreditprövning.

Fraktkostnader
För order  via vår hemsida levererar vi fraktfritt över hela landet.
Gäller ej Vapenskåp, Foder, Dummy, Fällor, Slädar och Pulkor.
För större paket eller pall skicka e-post eller ring för fraktpris.

Småordertillägg
På grund av kostnaderna som medföljer vid varje orderhantering och för att vi ska kunna fortsätta erbjuda våra kunder fri frakt, så har ett småordertillägg införts. Småordertillägget är på 74 kr och läggs till varje order där den totala ordersumman understiger 600 kr. Handlar du för över 600 kr så tillkommer självfallet inget Småordertillägg.

Brev - Postpaket:
Beställning som har en mindre vikt kan beställas med leveranssätt Brev.

Postpaket - Postförskott:
Beställningen väger mindre än 20 kg kan beställas med leveransätt Postpaket. Postförskottsavgift tillkommer med för nuvarande 114kr. Det innebär att paketet kommer till Postens Serviceställe. Det är t.ex. bensinstation eller ICA- affär på din hemort. När paketet anlänt till ditt Serviceställe skickas en avi hem till dig. Därefter kan du hämta paketet på det angivna Servicestället.

Schenker, Paket - Förskottsbetalning:
Förskottsbetalning skickas med leveranssätt Paket. När ditt paket har kommit fram får du en avisering via sms, e-post eller brev. Där står paketets löpnummer och hos vilket paketombud du ska hämta ditt paket.

OBS Skrymmande paket skickas ej mot Postförskott.
För större paket eller pall skicka e-post eller ring 0705 536350 för fraktpris.
För hempaket tillkommer avgift enligt postens aktuella prislista.
Postförskottsavgift: För närvarande 114 SEK.
Gäller leveranser inom Sverige.

Leveransadress
Kontakta oss via vår mail eller telefon så har vi möjlighet att hjälpa er om faktura adress och leverans adress inte är samma. Detta har vi gjort för våra kunders egen säkerhet.

Öppet köp & Reklamation
Ångerrätt
Vid köp på Westhunt.se gäller ångerrätten. Ångerrätten är en lagstadgad rättighet och gäller i enlighet med Distansavtalslagen. Ångerrätten gäller i 14 dagar från den dagen du tagit emot varan eller hämtat den på Posten. Ångerrätten gäller endast vid köp på Westhunt.se. Mer om ångerrätten och Distansavtalslagen kan du läsa om på Konsumentverkets hemsida. Returadressen hittar du på fakturan/kvittot. Köparen står själv för kostnaden samt transportrisken vid retur och byte. Det går dock inte att skicka mot postförskott. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är använd och uppfyller övriga krav i Köpvillkoren betalar vi, inom 30 dagar, tillbaka det belopp du betalat för varorna. Eventuella avgifter återbetalas ej.
Återbetalning sker via post- eller bankgiro.
Du har rätt att kontrollera varan men den returnerade ska vara i oanvänt skick och i originalförpackningen. Orginalförpackningen ska vara hel och oskadad annars gäller inte returrätten. Använd därför alltid ytteremballage vid retur av varor. Skriv, klistra, tejpa inte på varans orginalemballage.
Vid hävning, godkänd reklamation eller utnyttjande av ångerrätten så återbetalar vi dig inom 30 dagar om du har betalat i förskott.
Öppet köp gäller inte produkter som knutits till abonnemang eller avtal, inte heller varor som är specialbeställda åt dig. Om varan är köpt i paket eller med annan vara på köpet ska självklart samtliga varor återlämnas.

Om du vill returnera en vara.
1. Fyll i returformuläret som du laddar ner här, Returformulär.
2. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret till oss. Du betalar returfrakten.
Adressen är: Westhunt AB, Edshult 432, 474 94 Hälleviksstrand
3. När vi fått returen och godkänt den betalar vi tillbaka pengarna på ditt bankkonto, som du angivit i bifogat returformulär. Vid byte eller retur står du för transportrisken.

Om du vill byta en vara.
1. Ring alltid Kundtjänst på 0705 536350 om du vill byta en vara så att vi kan reservera den nya varan åt dig. Om du inte gör detta riskerar du att det du vill ha tar slut innan vi hinner registrera bytet. Var vänlig och ha ditt kundnr och ordernr framme när du ringer.
2. När du pratat med Kundtjänst fyller du i returformuläret som du laddar ner här, Returformulär.
3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret till oss. Du betalar returfrakten.
Adressen är: Westhunt AB, Edshult 432, 474 94 Hälleviksstrand.
4. När vi fått returen och godkänt den skickar vi ut den nya varan till dig. Om den nya varan är dyrare debiteras kostanden för detta enligt överenskommelse med kunden. Är en vara billigare återbetalar vi dig mellanskillnaden på ditt bankkonto som du angivit i retursedeln. Vid byte eller retur står kunden för transportrisken.

Om du vill reklamera en vara.
Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen. För att läsa om vilka regler som gäller inom ramen för denna lag, gå till www.konsumentverket.se.
1. Ring Kundtjänst på 0705 536350 eller e-posta till info@westhunt.se så snart du upptäcker felet.
2. När du pratat med Kundtjänst fyller du i anvisat returformulär, som du laddar ned här, Returformulär.                                                           .
3. Skicka tillbaka den felaktiga varan tillsammans med returformuläret till anvisad adress. Bifoga även ett kvitto på returfrakten så återbetalar vi dig också för detta om reklamationen är godkänd. När vi fått varan och godkänt reklamationen återbetalar vi dig vad du lagt ut för varan. Var nog med att lämna ditt bankkontonummer på retursedeln, pengarna återbetalas inom 30 dagar.

Transportskador
Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan av eventuella skador. Om paketet och/eller innehållet är skadat när du får det så ska du genast anmäla till den som lämnar ut paketet. Upptäcker du skadan när du packar upp din vara så måste du anmäla det till oss inom 5 arbetdagar från mottagandet av varan. Om varan kommer bort under transporten från Westhunt AB till kunden, svarar Westhunt AB för att ny leverans sker utan extra debitering.

Outlösta paket
En beställning är ett avtal mellan oss och våra kunder. Får vi tillbaka paket som ej blivit avhämtade förbehåller vi oss rätten att debitera dig för våra omkostnader, befintlig frakt samt en hanteringskostnad på 200 kr.

Personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, address och telefonnummer. I de fall du väljer avbetalning måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet.
Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig, uppmärksamma dig på erbjudanden inom dina personliga intresseområden samt övrigt i marknadsföringssyfte. Westhunt AB kommer aldrig att låta en tredje part använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte om du inte själv godkänner detta.
Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas.

Reservation
Westhunt AB reserverar sig mot felaktigheter och felskrivningar i innehåll och priser i webshop och uppskattar tips om detta för möjliggöra korrekt information.

Cookies
Vi använder oss av cookies. Cookie-filen innehåller information om: vilka webbsidor du besökt, vilka inställningar du gjort på webbplatsen, hur länge du stannat på webbplatsen etc. Cookien ser endast den webbläsare som du använder vid besöket.

Lagar och rekommendationer
Vi följer tillämpliga bestämmelser i marknadsföringslagen, konsumentköplagen, prisinformationslagen, distansavtalslagen, konsumentkreditlagen, personuppgiftslagen och annan svensk lagstiftning samt god sed enligt Internationella Handelskammarens regler. Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer.

Force Majeure
Westhunt AB AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande
omständighet skall anses bl. a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Delbetalning
Vi erbjuder möjlighet till delbetalning i 3, 6, 12, 24 eller 36 månader för privatpersoner och företag.
Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du välja ett alternativt betalningssätt. Ordern levereras enbart till din folkbokförda adress.

Delbetalning
Period Ränta Uppläggningsavgift Avikostnad
3 månader 0% 95 SEK 29 SEK
6 månader 0% 195 SEK 29 SEK
12 månader 0% 295 SEK 29 SEK
24 månader 9,95% 295 SEK 29 SEK
36 månader 9,95% 295 SEK 29 SEK
Delbetalning är endast möjligt om värdet på varukorgen överstiger 1000 SEK.

Betalningspåminnelser

Debiteras med en avgift på 50 SEK.

Räntedebitering
Vid räntedebitering uttages en ränta på 24% och faktureringsavgift.

Anmärkningar ej gjorda inom 5 dagar godkännes ej.


Välkommen som kund till oss på Westhunt AB